κάμερα μελισσοκομείου
κάμερα μελισσοκομείου
κάμερα μελισσοκομείου

Welcome to Convert

Optional Subtitle

Οι 5 πιο συχνοί μύθοι σχετικά με τις κάμερες για Μελισσοκόμους

Μύθος # 1: Περισσότερα Megapixels = Καλύτερες εικόνες.

Εν ολίγοις, όχι. Αυτό είναι μακράν το πιο συνηθισμένο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος κατά την αγορά της κάμερας του. “Η κάμερα X έχει 18 megapixel! Πω πω, πρέπει να τραβάει υπέροχες φωτογραφίες!”

Με τίποτα. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα megapixels στις κάμερες κυνηγιού παρεμβάλλονται. Τι σημαίνει αυτό; Η παρεμβολή εμφανίζεται όταν η εγγενής ανάλυση μιας κάμερας βελτιώνεται μέσω λογισμικού της σε υψηλότερη ανάλυση. Σκεφτείτε τα megapixels σαν μικροσκοπικές κουκίδες σε μια εικόνα. Όσο περισσότερες κουκίδες στην εικόνα, τόσο περισσότερο μπορείτε να μεγεθύνετε θεωρητικά την εικόνα και να δείτε τις λεπτομέρειες της. Επίσης, όσο περισσότερες κουκίδες υπάρχουν στην εικόνα, τόσο πιο καθαρή γίνεται αυτή. Σχετικά λοιπόν με τις κάμερες κυνηγιού, οι περισσότερες έχουν εγγενή ανάλυση 4-5 megapixel.

Οι παρεμβαλλόμενες εικόνες δημιουργούνται όταν η μηχανή προσθέτει ψηφιακά επιπλέον pixel για κάθε πραγματικό pixel που δημιουργεί η κάμερα. Στην χειρότερη περίπτωση, κάθε επιπλέον pixel που προστίθεται θα είναι πανομοιότυπο με το πρώτο. Έτσι, ένα πράσινο pixel χωρίζεται απλώς σε 4, 8 ή 16 επιπλέον πράσινα pixels. Αυτό δεν αυξάνει την ποιότητα της εικόνας ούτε σας επιτρέπει να κάνετε ζούμ για να δείτε επιπλέον λεπτομέρειες. Στην καλύτερη περίπτωση, προστίθενται επιπλέον pixels χρησιμοποιώντας αλγόριθμους από υπολογιστή για να εντοπιστεί το χρώμα των προστιθέμενων pixels. Και στις δύο περιπτώσεις, το μέγεθος του παρεμβαλλόμενου αρχείου είναι μεγαλύτερο, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο σε διάρκεια χρόνο ανάκτησης και καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες αποθηκευτικού χώρου.

Γιατί οι εταιρείες το κάνουν αυτό; Επειδή είναι ένα διαφημιστικό τέχνασμα που έχει ξεγελάσει πολλούς αγοραστές καμερών ανά τους καιρούς.

Πώς θα ξέρετε αν μια κάμερα βγάζει καλές φωτογραφίες ή όχι; Θα πρέπει να εξετάσετε δείγματα εικόνων από κάθε κάμερα κυνηγιού.

Μύθος # 2: Όλες οι κάμερες κυνηγιού με υπέρυθρες κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο.

Υπάρχουν 2 κύριες κατηγορίες καμερών με IR Led:

Κάμερες με χαμηλό δυσδιάκριτο νυχτερινό φωτισμό

Κάμερες με διακριτό νυχτερινό φωτισμό

Οφέλη καμερών με χαμηλό δυσδιάκριτο νυχτερινό φωτισμό:

-Σχεδόν αορατο στο ανθρώπινο μάτι

-Εξαιρετικές για επιτήρηση ασφάλειας της περιοχής που θέλετε

-Μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά τόσο για την παρατήρηση της άγριας φύσης όσο και ως κάμερες ασφαλείας

Οι Κάμερες με διακριτό νυχτερινό φωτισμό παράγουν ένα ελαφρύ κόκκινο φως που προέρχονται από τις υπέρυθρες κατά τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο τη νύχτα.

Οφέλη καμερών με διακριτό νυχτερινό φωτισμό:

-Φωτεινότερες, καθαρότερες φωτογραφίες τη νύχτα(επειδή εκπέμπουν περισσότερο φως)

-Εξαιρετική ως κάμερες για παρακολούθηση άγριας φύσης, καθώς επιτρέπουν την καλύτερη αναγνώριση των ειδών

-Λιγότερο ακριβές (κατά μέσο όρο) από ότι οι πρώτες κάμερες.

Μύθος # 3: Οι αλκαλικές μπαταρίες λειτουργούν εξαιρετικά στις κάμερες κηνυγιού.

Ενώ οι αλκαλικές μπαταρίες είναι φθηνές και σίγουρα δουλεύουν σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι πάντα ιδανικές.

Το επίπεδο τάσης και η συνολική χωρητικότητα μιας αλκαλικής μπαταρίας πέφτουν με κάθε επόμενη λήψη φωτογραφίας. Όταν χρησιμοποιούνται σε πολλές κάμερες που διαθέτουν υπέρυθρες, οι αλκαλικές μπαταρίες προκαλούν σταδιακή μείωση του φωτισμού με κάθε νέα φωτογραφία που βγάζουν με αποτέλεσμα καθε νέα φωτογραφία να είναι πιο σκούρα από την τελευταία. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό κατά την εποχή του Φθινοπώρου & Χειμώνα, όταν οι χημικές ιδιότητες των αλκαλικών μπαταριών μειώνονται δραστικά εξαιτίας των χαμηλων θερμοκρασιών.

Για την πιο σταθερή απόδοση και ποιότητα εικόνας χρησιμοποιήστε μπαταρίες λιθίου.

Μύθος # 4: Πρέπει να είσαι τεχνική ιδιοφυΐα για να λειτουργήσει μια κάμερα κυνηγιού σωστά.

Καθόλου. Οι κάμερες για το κυνήγι είναι σίγουρα πιο περίπλοκες από ότι μια παραδοσιακή κάμερα παρακολούθησης, αλλά οι περισσότερες κάμερες κυνηγιού μπορούν να ρυθμιστούν μέσα σε λίγα λεπτά, αν αφιερώσετε τον προκαθορισμένο χρόνο.

Κάθε κατασκευαστής τέτοιων καμερών χρησιμοποιεί ένα ελαφρώς διαφορετικό μενού ρύθμισης, αλλά τα περισσότερα είναι σχετικά απλά και εύκολα στη χρήση. Εάν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την εγκατάσταση, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε καταλλήλως.

Μύθος # 5: Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που έχει καταγράψει η κάμερα για κυνήγι απομακρυσμένα μέσω μιας ψηφιακής φωτογραφικής κάμερας.

Δυστυχώς, αυτό δε λειτουργεί επιτυχώς. Οι φορητές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, όπως αυτές που χρησιμοποιείτε για να τραβήξετε οικογενειακές φωτογραφίες, δεν συνεργάζονται καλά με τις κάμερες κυνηγιού.

Εν ολίγοις, παρακαλώ μην το δοκιμάσετε αυτό! Δεν θέλουμε να χάσετε εβδομάδες σκληρής δουλειάς και προσπάθειας αναζήτησης. Οι κάμερες κυνηγιού αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους στην κάρτα SD. Ο ευκολότερος τρόπος προβολής των φωτογραφιών αυτών είναι να τοποθετήσετε την κάρτα SD σε έναν υπολογιστή. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν να προσαρμόσετε μέσω των ρυθμίσεων για να βλέπετε τις φωτογραφίες που έχει απαθανατίσει η κάμερά σας με εικόνες που αποστέλλονται είτε μέσω mms είτε μέσω mail.

You might be interested in …

Suntek